Hírek

Szabad Város blog

Borozz Gordonnal

Szabad Varos, 2014. máj. 16. 23:42

Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM Európai Parlamenti listavezetőjével koccinthatsz a Szegedi Borfesztiválon, május 21-én, szerdán fél ötkor.

Az Együtt-PM is gyűjti az EP ajánlásokat Szegeden

Szabad Varos, 2014. ápr. 8. 11:24   [ 2014. ápr. 8. 11:24 frissítve ]

Bajnai Gordon pártszövetsége, az Együtt-PM önállóan indul az Európa Parlamenti választásokon. Az ajánlóíveket április 9-én, 10-én, 11-én, (szerdától péntekig) és 14-én valamint 15-én (hétfőn-kedden) az Együtt-PM Boldogasszony sgt. 20 alatti irodájában délután 3 és 6 között lehet aláírni. Ugyanezen napokon fél 5 után a Kárász utca és a Széchényi tér sarkán lévő pultnál is lehet ajánlani az Együtt-PM listáját.

A vállalkozások helyzetéről

Szabad Varos, 2014. márc. 10. 6:48

A következő "KEREK AZ ASZTAL" témája:

A VÁLLALKOZÁSOK JELENLEGI HELYZETE MAGYARORSZÁGON, avagy kerekasztal beszélgetés ifjú vállalkozókkal.

Vendégek: Szénási Róbert és Joób Márton

Beszélgető társ: Tóth Károly

Helye : Összefogás Szegedért Egyesület klubja (Földváry u. 3.)

Időpontja: 2014. március 12. (szerda) 17.00 óra

1000 like

Szabad Varos, 2014. márc. 2. 1:32   [ 2014. márc. 2. 1:36 frissítve ]

Megvan az ezer like a Facebookon. A Fidesz mádiahatalmát csak a spontán szerveződés győzheti le.

Gyurcsány Ferenc fóruma Szegeden

Szabad Varos, 2014. febr. 27. 5:37

2014. március 5-én, 17 órától Szegeden, a Tisza Szállóban tart fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A fórum célja az Összefogás jelöltjeinek támogatása és a Fidesz kormány leváltása.

Az Összefogás jelöltjei Bajnai Gordonnal a Tisza Szállóban

Szabad Varos, 2014. febr. 21. 18:33   [ 2014. febr. 21. 18:33 frissítve ]

Az Együtt-PM tisztelettel meghívja Önt Bajnai Gordon szegedi fórumára. 
Vendégek: Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő, az Összefogás (MSZP-Együtt-DK-PM-Liberálisok) Csongrád megyei jelöltjei: Szabó Sándor, Némethné Bátyai Edina, Dr. Komáromi Zoltán, Varga Péter. 
A fórum helyszíne a Tisza Szálló nagyterme (Szeged, Széchenyi tér), ideje 2014. február 26., délután 15:30.

Dráguló buszbérleteket hozhat a Fidesz javaslata

Szabad Varos, 2014. febr. 13. 21:58   [ 2014. febr. 13. 22:00 frissítve ]

A tömegközlekedést érintő fideszes módosítókról tartott sajtótájékoztatót Nagy Sándor, a Városüzemelteési és Fejlesztési Bizottság alelnöke, az Együtt Szeged Frakció képviselője:
„A beadvány szerint az SZKT, mely eddig közvetlenül a gyártótól vásárolt Potsdamból, most egy közvetítő cégen keresztül bonyolítja a beszerezést, így a villamosok drágábban érkeznek. Ugyan innen vásároltunk már 20-25 ezer euróért járművek, most 7 darab összesen 230 ezerért jön majd, ez egyenként 32-33 ezer eurót jelent. A beszerzés indokoltsága is gyenge lábakon áll, hiszen az elmúlt évben 9 új villamossal gazdagodott Szeged, így az SZKT most is tudja biztosítani a gépparkjával a járatkapacitást”
„Két fordulóban már tárgyalta az illetékes bizottság a pályázati kiírást, majd decemberben elfogadta a tenderkiírást a közgyűlés. A mostani módosítónak durva árfelhajtó hatása lenne. A minőségjavítás benne volt a korábbi pályázati kiírásban is. Az új feltételrendszer 8-10 milliárdos igényt támasztana az induló pályázóval szemben, ezt pedig a szegediek fogják megfizetni. Viszonylag nagy biztonsággal megjósolható, hogy 1 milliárdos többletköltség egy új járműflotta beállítása, ez mintegy 2000 forintos bérletnövekedést jelentene. Szűkül a pályázati kör a technikai paraméterek miatt, felmerül a gyanú, hogy aki ezt a pályázati feltételrendszert alkotta, az már egy bizonyos cégre írta rá a feltételeket” (szegedma.hu beszámolója)
További tudósítások:
a szeged.hu-n,
a szegedcafe.hu-n.
A busztenderről Nagy Sándor blogbejegyzése a delmagyar.hu-n olvasható.
A Gyimesi-Kalmár indítványhoz benyújtott módosító a város honlapján található.

Ajánlásgyűjtés indító rendezvény 17-én

sandor nagy, 2014. febr. 10. 11:26   [ frissítve: 2014. febr. 10. 11:46, felhasználó: Szabad Varos ]

Február 17-én, hétfőn 17 órakor a Szent János Hotel konferenciatermében (Szeged, Gutenberg utca 12.) tartja az Együtt-PM szövetség az ajánlásgyűjtést indító rendezvényét. A gyűlésen felszólal

Némethné Bátyai Edina,
az Összefogás 2014 (Együtt-PM-MSZP-DK-Liberálisok)
országgyűlési képviselőjelöltje (Csongrád megye 2. sz. vk.) és

Dr. Botka László
Szeged polgármestere.

A helyszínen lehetőség lesz az ajánlóívek aláírására. Az adatok pontos kitöltése érdekében kérjük hozza magával lakcímkártyáját!
A helyszínen ajánlásáról biztosíthatja Szabó Sándort, az Összefogás 2014 jelöltjét az 1. sz. vk-ben is.

Az Együtt Szeged Frakció a január 2-i közgyűlésről

sandor nagy, 2014. jan. 3. 5:18

A január 2-i közgyűlésen az Együtt Szeged Frakció tagjai sem vettek részt, és az események utólag is minket igazoltak: a Fidesz képviselői a saját maguk által előidézett helyzettel nem tudnak mit kezdeni. A Jobbikkal közösen a városi cégek nyakába ültetett vezetők a sokadik esetben hoznak a város érdekeit sértő döntést, amihez a Közgyűlésben a Fidesz és a Jobbik képviselői rendszeresen támogatásukat biztosították. A mai napon a szegediek ismét láthatták, hogy a legsúlyosabb ügyek is egyetlen fideszes szavazaton múlhatnak, és ha Fidesz a Jobbikkal nem tudja biztosítani a szavazattöbbséget, akkor mondvacsinált ürüggyel meghiúsítják magát az ülést is, ahogy az már a múltban többször is előfordult.

Az Együtt Szeged képviselői helyesen döntöttek, hogy nem kívántak részt venni a fideszes mutyizás legitimálásában és a Közgyűlés tekintélyének további rombolásában. A szegediek számára a mai nap ismét bizonyította, hogy a Fidesz és a Jobbik nem a város fejlődéséhez, hanem szűk magánérdekek érvényesítéséhez adja a szavazatait.


Együtt Szeged Frakció a szegedi közgyűlésben

Szabad Varos, 2013. dec. 21. 9:30   [ 2013. dec. 21. 9:35 frissítve ]

A szegedi közgyűlés decemberi 20-i ülésén Nagy Sándor önkormányzati képviselő bejelentette: a közgyűlésében működő Szabad Város Frakció – összhangban a korábban a Haza és Haladás Egyesülettel kötött megállapodással, és a Frakció tagjainak az Együtt – a Korszakváltók Pártjában vállalt szerepével – a jövőben Együtt Szeged Frakció néven működik. A Frakció tagjai: Nagy Sándor, Kormos Tibor (frakcióvezető), Dr. Kenyeres Lajos.

1-10 of 164