Hírek‎ > ‎

Dráguló buszbérleteket hozhat a Fidesz javaslata

Szabad Varos, 2014. febr. 13. 21:58   [ 2014. febr. 13. 22:00 frissítve ]
A tömegközlekedést érintő fideszes módosítókról tartott sajtótájékoztatót Nagy Sándor, a Városüzemelteési és Fejlesztési Bizottság alelnöke, az Együtt Szeged Frakció képviselője:
„A beadvány szerint az SZKT, mely eddig közvetlenül a gyártótól vásárolt Potsdamból, most egy közvetítő cégen keresztül bonyolítja a beszerezést, így a villamosok drágábban érkeznek. Ugyan innen vásároltunk már 20-25 ezer euróért járművek, most 7 darab összesen 230 ezerért jön majd, ez egyenként 32-33 ezer eurót jelent. A beszerzés indokoltsága is gyenge lábakon áll, hiszen az elmúlt évben 9 új villamossal gazdagodott Szeged, így az SZKT most is tudja biztosítani a gépparkjával a járatkapacitást”
„Két fordulóban már tárgyalta az illetékes bizottság a pályázati kiírást, majd decemberben elfogadta a tenderkiírást a közgyűlés. A mostani módosítónak durva árfelhajtó hatása lenne. A minőségjavítás benne volt a korábbi pályázati kiírásban is. Az új feltételrendszer 8-10 milliárdos igényt támasztana az induló pályázóval szemben, ezt pedig a szegediek fogják megfizetni. Viszonylag nagy biztonsággal megjósolható, hogy 1 milliárdos többletköltség egy új járműflotta beállítása, ez mintegy 2000 forintos bérletnövekedést jelentene. Szűkül a pályázati kör a technikai paraméterek miatt, felmerül a gyanú, hogy aki ezt a pályázati feltételrendszert alkotta, az már egy bizonyos cégre írta rá a feltételeket” (szegedma.hu beszámolója)
További tudósítások:
a szeged.hu-n,
a szegedcafe.hu-n.
A busztenderről Nagy Sándor blogbejegyzése a delmagyar.hu-n olvasható.
A Gyimesi-Kalmár indítványhoz benyújtott módosító a város honlapján található.

Comments