Hírek‎ > ‎

Együttműködés a Haza és Haladással, Bajnai Szegedre jön

sandor nagy, 2013. febr. 15. 3:36

Együttműködési megállapodást köt a Haza és Haladás Egyesület és a Szabad Város Egyesület.

A Szabad Város Egyesület, Szeged alapításakor, a városi politika szereplőjeként határozta meg magát. A helyi politizálás keretei azonban az elmúlt években beszűkültek, az önkormányzati rendszer lebontásával a szegedieket érintő kérdésekben egyre többször a helyi közösségtől nem függő, ahhoz nem kötődő bürokraták döntenek. Ez a helyzet nem független a magyar demokrácia válságától, a gazdaság mélyrepülésétől, a megváltoztatásához cselekvésére van szükség – a részünkről is.

A Haza és Haladás Egyesület és a Szabad Város Egyesület tagjai egyaránt aggodalommal kísérik figyelemmel, ahogy Magyarország válsága az élet minden területén elmélyül. Meggyőződésünk, hogy a válsághelyzet felszámolásához összefogásra van szükség, mind a változásban érdekelt országos politikai szervezetek, mind a helyi közéletben résztvevők között.

Ennek jegyében a két egyesület együttműködési megállapodást kíván kötni az általuk közösen vallott értékek képviselete érdekében. A megállapodás tervezete szerint

  • közös rendezvényeket tartunk, hogy a szélesebb közvéleménnyel is megismertessük elképzeléseinket,

  • a Haza és Haladás Egyesület bevonja a Szabad Város Egyesületet szakpolitikai elképzeléseinek kidolgozásába,

  • a Szabad Város Egyesület Szegeden képviseli a Haza és Haladás Egyesület politikai programját.

Az egyesületek bíznak abban, hogy a céljaikkal egyetértő, hazájukat szerető és tettre kész demokraták országos összefogása jöhet létre a közeljövőben a válsághelyzet felszámolására törekvő civil szervezetek együttműködésével.

Bajnai Gordon a fórumot tart Szegeden

Az együttműködés keretében Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke fórumot tart március 1-én, pénteken, 17 órakor, a Tisza Szállóban.

A beszélgetőtárs Kunstár Csaba, a szeged24.hu hírportál felelős szerkesztője lesz.


Comments