Hírek‎ > ‎

Februári közgyűlés

Szabad Varos, 2010. febr. 20. 23:31
A Közgyűlés februári ülése meghozta az év legfontosabb döntését: a költségvetés elfogadásával biztosította a város ezévi működését, és megteremtette a fejlesztések forrását. A Szabad Város Egyesület frakciója támogatta a költségvetés elfogadását, hiszen a város működése évek óta stabil, egyensúlyban van, a fejlesztésekhez szükséges hitelek felvétele révén pedig a város vagyona sokszorozódik, és folytatódhatnak a beruházások.
A kisgyermekes szociális bérlet bevezetése kapcsán az Egyesület képviselői azt a változatot támogatták, amely a szociálisan rászorulók számára teremti meg a bérletvásárlás lehetőségét, anélkül, hogy többletköltséget terhelne a többi utasra.
A szabályozási terv módosítása kapcsán az Egyesület képviselői támogatták azt a javaslatot, hogy a volt Heavytex jelenleg beépítetlen területén egy újszegedi városrészi központ alakulhasson ki, a jelenlegi, külvárosias jellegű, csak kereskedelmet megengedő szabályozás helyett. Az új szabályozás megtartja a korábbinak azokat az elemeit, amik biztosítják, hogy a lakóterületek és a körút majdani folytatása között megmaradjon a meglévő erdő.


Comments