Hírek‎ > ‎

Második forduló

Szabad Varos, 2010. ápr. 12. 9:30   [ 2010. ápr. 16. 1:49 frissítve ]

A választások első fordulója megmutatta, hogy Szeged más, mint az ország. A szegediek értékelték azt a munkát, amit a Botka László polgármester és a jelenlegi városvezetés végzett, és az országos trendektől eltérően sokkal jobb arányban támogatták a polgármester és Ujhelyi István országgyűlési képviselővé válását, mint bármely más vidéki városban a párttársaikét.

Ahogy azt néhány hete is leírtuk, számunkra az a fontos, hogy az a várospolitika, aminek magunk is részesei vagyunk, az őszi önkormányzati választások után is folytatódjon. Erre reményt adnak az eredmények és az, hogy a város vezetőinek megítélése a választási adatokból tükröződően is jó. Azonban nagy a jelentősége a második fordulónak: meg kell erősítsük szándékunkat a jelenlegi munka folytatására, arra, hogy a sikeres szegedi várospolitika folytatódik.

Azt is tudjuk, hogy a kormányalakítás sorsa már lényegében eldőlt. Alapvetően kialakultak az új parlament arányai is, az, hogy az ellenzéki pártok hány képviselőt küldhetnek az országgyűlésbe. Az azonban még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor megszerzi-e a kétharmados többséget? A két szegedi választókerületben még van esély a fordításra, ezért a Szabad Város Egyesület azt kéri szimpatizánsaitól, hogy a második fordulójában szavazataikkal támogassák Botka László és Ujhelyi István képviselővé választását.

Comments