Hírek‎ > ‎

Megbukott az első fideszes cégvezető

Szabad Varos, 2011. ápr. 19. 2:31

A Fidesz az elmúlt hónapokban egyetlen szempont alapján állított új vezetőket: a párthoz való lojalitás szempontja alapján. Szinte minden önkormányzati tulajdonú vagy résztulajdonú céget fideszes sógor, koma, pártkáderek vezetnek, sok esetben volt önkormányzati és országgyűlési képviselők.

A Dél-Alföldi Fejlesztési Zrt.-nek Szeged Megyei Jogú Város kisebbségi tulajdonosa. A céget december 18. óta Dobó László volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő vezette. Nemrégiben ellenőrzés volt a cégnél és a következőket állapították meg: Dobó László vezérigazgató 11 tételben, február 4. és március 28. között 6 691 000 Ft-ot vett fel a DARF Zrt. kasszájából, a cég befektetési igazgatója, Molnár Levente pedig januárban, két tételben 1 500 000 Ft-ot. Ezeket az összegeket magyarázatuk szerint munkabér-előlegként vették fel, bár a pénztárbizonylatokon nem szerepel az előleg konkrét célja és a visszafizetés határideje.

Az ellenőrzés eredményével szembesülve a vezérigazgató április 8-án lemondott.

Ide vezet az, ha a Fidesz zsákmányként kezeli a városi és állami vagyont. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy az ügyben tegyen büntető feljelentés.

Nagy Sándor

önkormányzati képviselő

Comments