Hírek‎ > ‎

Miért kell buszfolyosó a Nagykörúton?

Szabad Varos, 2011. febr. 23. 9:37   [ 2011. febr. 23. 10:06 frissítve ]

A Szabad Város Egyesület elnöke, Nagy Sándor önkormányzati képviselő a Tisza Lajos krt-i közösségi közlekedési sáv mellett ismertette a sajtóval az Egyesület álláspontját a Nagykörútra tervezett buszfolyosóról:

"Azt kell eldöntsük, hogy milyen városban szeretnénk élni 10-20 év múlva? Szeretnénk-e fenntartani azt az élhető várost, aminek része a működőképes közlekedés? A szegediek minden nap szavaznak azzal, hogy milyen közlekedési eszközt választanak: 47% választja közösségi közlekedést, 22% gyalogol, 9% biciklizik és 22% autóval megy. És ezzel a választással maguk is hozzájárulnak ahhoz, hogy városuk élhető, a közlekedés fenntartható legyen.

Az elmúlt évek fejlesztései azt a célt szolgálták, hogy ez így is maradjon: a buszok, villamosok, trolik által nyújtott szolgáltatás vonzó legyen az utasok számára, és ezt a célt szolgálná a Nagykörút átépítése is. Ez a beruházás minden érintett szempontjából hasznos:

  • a buszok és trolik utasai gyorsabban juthatnak el céljukhoz,

  • a gyalogosok járdasziget védelmében kelhetnek át a 6-7 sávos úton,

  • a kerékpárosok végre közlekedhetnek a Nagykörúton is,

  • az autósok számára megmarad a jelenlegi kapacitás és nem nő tovább az autós forgalom,

  • a környéken lakók szempontjából messzebb kerülnek a zajos megállók, pótolják a hiányzó fákat.


A döntés a miénk, hogy milyen irányba szeretnénk fejleszteni a várost. A Szabad Város Egyesület továbbra is támogatja azokat a projekteket, amelyek az élhető, fenntartható városért épülnek."


A Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Irodájának tájékoztatója részletesen ismerteti az elképzelést.


Comments