Hírek‎ > ‎

Sógor, koma, pártjóbarát napot tartott a Fidesz

Szabad Varos, 2011. ápr. 15. 21:48   [ 2011. ápr. 15. 23:35 frissítve ]
Az áprilisi közgyűlés látleletet adott arról, hogyan működnek az új fideszes cégvezetők, akikből a Jobbik közreműködésével a jobboldal újabbakat választott. Erről szólt Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) napirend előtti hozzászólása.A nap során a fideszes képviselők aztán megmutatták, hogy mennyi felelősséget éreznek a város vagyonáért: az IKV üzleti tervét olyan változatban fogadták el, ami önmagában több mint 300 millió forint kiesést jelent a város költségvetéséből. A büdzsé tervezésekor ugyanis a város azzal számolt, hogy az IKV valamivel a tavalyi szint felett fizet bérleti díjat és megtéríti az Agóra projekt miatt szükségessé vált telekvásárlás miatt a várostól hozzá befolyt pénzt. Ezt a bérleti díjat a Közgyűlés el is költötte a Fidesz által is megszavazott költségvetésben. A Fidesz és a Jobbik által elfogadott üzleti terv azonban lecsökkentette a bérleti díjat, így a költségvetésből ez a pénz hiányozni fog.
Nem okozott gondot a fideszes és jobbikos képviselőknek a veszteséget tervező önkormányzati cégek üzleti terveinek elfogadása sem, ami azt vetíti előre, hogy ezeknek a cégeknek az önkormányzat később pótlólagos támogatást kell majd nyújtson. A költségvetést összességében hozzávetőleg 500 millió forinttal terhelhetik meg ezek a döntések és már júniusban likviditási problémákat okozhatnak.
Ennek a folyamatnak a továbbvitelét jelenti az új cégvezetők megválasztása is, hiszen a kiválasztás alapja a párthoz való kötődés volt, újabb Fidesz-KDNP-s városi tisztségviselők kaptak céges megbízásokat. A Ritek Zrt-t például Mihálffy Béla dorozsmai képviselő unokatestvére, a KDNP városi vezetője fogja a jövőben igazgatni, de Felügyelő Bizottsági tagságot kapott Farkas László Fidesz-KDNP-s képviselő fia is. Balogi Dániel, volt fideszes önkormányzati képviselőben pedig úgy tűnik, 64 éves korában a temetők iránt támadt vonzalom, hiszen őt nevezte ki pártja a szegedi temetkezési cég élére, bár az ehhez törvény által megkövetelt erkölcsi bizonyítványt és szakmai végzettséget a közgyűlés végéig nem sikerült bemutatni. Egyetlen bizottsági helyre nem volt jelöltje a Fidesznek, a Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Tanácsba, ahol tiszteletdíj nélkül kell ellátni a feladatot, így ott továbbra is Ménesi Imre (MSZP) fogja képviselni a várost.
A Fidesz szintén keresztül erőltette a párt szegedi elnöke édesapjának, Gyimesi Kálmánnak a díszpolgári címét. Egy 9 éves hagyomány szakadt meg ezzel, hiszen az elmúlt években a Közgyűlés szinte egyhangú döntésekkel a legszélesebb körből választott kitüntetetteket. A többi kitüntetésben sem volt szégyenlős a Fidesz, hiszen volt képviselőjelöltjük és több, a párthoz kötődő személy kapott még általuk elismerést.


Comments