Hírek‎ > ‎

Szeged öt évig pályázatokból kizárva?

Szabad Varos, 2010. dec. 10. 13:17   [ 2010. dec. 22. 13:38 frissítve ]
A decemberi közgyűlésen a Fidesz frakciója támogatta Juhász Gyula tápéi képviselő javaslatát, amely nem engedi meg, hogy a szőregi úti gyermekotthon lakói az EU-s pályázati pénzből felújított tápéi otthonba költözzenek. A vitában Dr. Kenyeres Lajos a választókerületében lévő gyermekintézmények, Kormos Tibor (Szabad Város Egyesület) a szőregi úti nevelőotthonban is végzett karitatív munkájának tapasztalata alapján a költözés, a gyermekek érdeke mellett érvelt.
A Fidesz döntése, túl az állami gondozottakat érő emberi veszteségen, az önkormányzatnak közel 600 millió forintos pénzbeli veszteséget is jelent: közel 200 millió forintot dobott ki az ablakon a tápéi építkezésre, és legalább 400 milliót veszít azon, hogy nem tudja értékesíteni a régi nevelőotthon épületét.
Ahogy arra később Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) felhívta a figyelmet, az előterjesztő Juhász képviselő nem gondoskodott arról, hogy javaslatában az úniós pályázatot is megfelelően lezárja. A Fidesz által elfogadott határozat lényegében megtartja a pályázati pénzt (nem gondoskodik annak visszaadásáról és saját forrásból való pótlásáról), de nem kívánja a vállalt célt, a gyermekotthont megvalósítani. Ez automatikusan szabálytalansági eljárást von maga után, aminek következtében Szegedet öt évre kizárhatják minden Európai Úniós pályázatból.

Comments