Alapítás, együttműködés

Az alapításról

Mikor városunk történelmi múltjáról, fontosságáról beszélünk, soha nem felejtjük el megemlíteni, hogy Szeged Szabad Királyi Város volt. A város akkori függetlensége, jogai az uralkodótól eredtek. A modern város szabadsága, jövője lakói kezében van. A helyi politika képes kell legyen önállóan alakítani a város sorsát, a helyi politikusok képesek kell legyenek elszakadni az országos politikai folyamatoktól, ha az városuk számára kedvezőtlen.
Ezért Szeged polgáraiként, a helyi közéletben hosszabb ideje részt vevő politikusokként úgy döntöttünk, hogy barátainkkal egy új társadalmi szervezetet alapítunk, a Szabad Város Egyesületet.

A Szabad Demokraták Szövetsége sokunk számára évtizedes politikai otthont jelentett, így nem könnyű a döntés, de holdudvarunk, szavazóink, egyre többször mondják, hogy a párt politikai kiürülése és szervezeti széthullása visszahúz minket, teherré vált. A helyi politikában elért eredményeinket hitelteleníti az országos politika. Ezért a tegnapi napon kiléptünk a pártból, hogy teljes energiánkat a szegedi ügyeknek szentelhessük. Ehhez kötnek a tapasztalataink, erre biztatnak a barátaink, itt vannak eredményeink.

A Szabad Város Egyesület azt a munkát szeretné folytatni, amit a képviselők eddig is végeztek. Fontos számunkra az élhető, fenntartható város: a közösségi és környezetbarát közlekedés, a város megújítása, a zöldterületek növelése. Célunk, hogy folytatódjon az a gazdaságfejlesztési folyamat amely kiteljesíti a tudásalapú gazdaságot, és új munkahelyeket hoz létre. És szeretnénk megőrizni Szeged város toleráns, nyitott szellemét, befogadó gondolkodását.

A Szabad Város Egyesület tevékenységét bírósági bejegyzése után kezdi meg. A képviselők az Önkormányzat Közgyűlésének Szervezeti és Működési Szabályzata alapján új frakciót alakítanak, amely az eddigi eredményes együttműködést változatlan formában kívánja folytatni a helyi szocialistákkal.

2009. szeptember 4. 
 
 

Bartháné Tóth Mária
Fábián József

Dr. Kenyeres Lajos 
  

Kormos Tibor

Nagy Sándor

Virág AndrásEgyüttműködési megállapodás a Haza és Haladás Egyesülettel


Aloldalak (1): Alapszabály