Országgyűlési választások

A Szabad Város Egyesület álláspontja az Országgyűlési választásokról


A Szabad Város Egyesület alapítási nyilatkozata az Egyesület céljait a következőkben fogalmazza meg: „Fontos számunkra az élhető, fenntartható város: a közösségi és környezetbarát közlekedés, a város megújítása, a zöldterületek növelése. Célunk, hogy folytatódjon az a gazdaságfejlesztési folyamat amely kiteljesíti a tudásalapú gazdaságot, és új munkahelyeket hoz létre. És szeretnénk megőrizni Szeged város toleráns, nyitott szellemét, befogadó gondolkodását.”

A Szeged Megyei Jogú Várost irányító közgyűlési többség, amelynek az Egyesület tagjai is részesei, az elmúlt hét évben olyan döntéseket hozott amelyek egy irányba mutatnak az Egyesület céljaival. Botka László, a város polgármestere több alkalommal hitet tett a toleráns, nyitott város gondolata mellett, a megindult gazdaságfejlesztési folyamat új munkahelyeket teremtett a város tudásközpontjához kapcsolódóan és Szeged hatalmas lépéseket tett a fenntarthatóság, élhetőség érdekében. A polgármester úrral megállapodtunk, hogy a város jövőjéért változatlan formában, továbbra is együtt kívánunk dolgozni.

Ahhoz azonban, hogy az őszi önkormányzati választások után eredményes munkát végezhessünk, arra is szükség van, hogy országgyűlési képviselőként azok segítsék munkánkat, akik ma is a legtöbbet teszik azért, hogy a gazdaság fejlesztéséhez, a városrehabilitációhoz, a Szeged jövőjének megalapozásához szükséges források rendelkezésre álljanak. Ezért kérjük támogatóinkat, hogy szavazataikkal támogassák

        Dr. Ujhelyi István (1.vk.),

        Dr. Kozma József (2.vk.) és

        Dr. Botka László (3.vk.)

parlamenti képviselővé választását.


Szeged, 2010. február 26.

Nagy Sándor
elnök
Szabad Város Egyesület


----------------------------------------------------------------------


Második forduló

A választások első fordulója megmutatta, hogy Szeged más, mint az ország. A szegediek értékelték azt a munkát, amit a Botka László polgármester és a jelenlegi városvezetés végzett, és az országos trendektől eltérően sokkal jobb arányban támogatták a polgármester és Ujhelyi István országgyűlési képviselővé válását, mint bármely más vidéki városban a párttársaikét.

Ahogy azt néhány hete is leírtuk, számunkra az a fontos, hogy az a várospolitika, aminek magunk is részesei vagyunk, az őszi önkormányzati választások után is folytatódjon. Erre reményt adnak az eredmények és az, hogy a város vezetőinek megítélése a választási adatokból tükröződően is jó. Azonban nagy a jelentősége a második fordulónak: meg kell erősítsük szándékunkat a jelenlegi munka folytatására, arra, hogy a sikeres szegedi várospolitika folytatódik.

Azt is tudjuk, hogy a kormányalakítás sorsa már lényegében eldőlt. Alapvetően kialakultak az új parlament arányai is, az, hogy az ellenzéki pártok hány képviselőt küldhetnek az országgyűlésbe. Az azonban még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor megszerzi-e a kétharmados többséget? A két szegedi választókerületben még van esély a fordításra, ezért a Szabad Város Egyesület azt kéri szimpatizánsaitól, hogy a második fordulójában szavazataikkal támogassák Botka László és Ujhelyi István képviselővé választását.

Nagy Sándor
elnök
Szabad Város Egyesület
Comments